Pentru o experiență de navigare mai bună, acest site web utilizeaza cookie-uri. Continuarea navigarii se considera acceptare a politicii de utilizare a lor.

CONTACT EMAIL
RO: +40 753 191 930 sales@notebookoutlet.ro
HU: +40 742 771 665 service@notebookoutlet.ro
Bine De Știut
Notebook Outlet
Notebook Outlet
26.08.2021 11:23

Sistem De Răcire

Sistem De Răcire

Fiecare dispozitiv de calcul conține componente pentru a ajuta la răcirea procesorului, a graficii, a unităților de memorie și a altor componente. Sistemul de răcire al laptopului face același lucru, deci calitatea sistemului ar trebui să fie la maxim. Răcind placa de bază și toate celelalte părți ale computerului sau laptopului, împiedicăm supraîncălzirea dispozitivului, degradarea performanțelor și defectarea unor părți importante ale computerului.

În ce cazuri sistemul de răcire al laptopului nu va funcționa doar prost? Desigur, carcasa este foarte fierbinte, iar dacă atingeți componentele, de exemplu, procesorul, puteți chiar să vă ardeți mâna. Este inacceptabil. Zgomotele și frânele severe din sistem vor duce la consecințe nefaste dacă problema nu este corectată la timp. Puteți observa apariția unor erori în sistem, atingeri de moarte albastre BSoD, programe de deschidere lungă. Dacă acesta este cazul dvs., atunci mai întâi de toate aveți grijă de sistemul de răcire și, dacă acest lucru nu ajută, motivul se află în alte componente.

Ce probleme se pot întâmpla?


Laptopurile moderne sunt capabile să detecteze temperaturi ridicate folosind senzori. Dacă pragul este depășit, procesorul începe să funcționeze la frecvențe mai mici, ca urmare, puteți vedea încetinirea computerului, alte componente pot reduce, de asemenea, performanța, acest lucru se numește atunci când procesorul ratează o parte din ciclurile de ceas pentru a se proteja pe sine și alte componente de daune termice. Depășind punctul critic, computerul se oprește imediat, deși această funcție nu există în toate procesoarele.

De ce sistemul de răcire a laptopului permite supraîncălzirea dispozitivului?


Principalele probleme ale sistemului de răcire:

  • Există mult praf în grătarul radiatorului;
  • Tuburi defectuoase. Nu îndepărtează căldura deoarece sunt depresurizate;
  • Rulment de răcire defect. Ventilatorul a început să se învârtă mai încet sau sa oprit cu totul;
  • Grăsimea termică a procesorului și a plăcii video este uscată.

Ce trebuie făcut în caz de defecțiuni:

  • Curățați cu atenție întregul laptop de praf folosind un cilindru de aer comprimat;
  • Înlocuiți tuburile sau reparați ventilatorul, dacă nu funcționează, înlocuiți întregul sistem de răcire;
  • Înlocuiți grăsimea termică a procesorului și a plăcii video.